OGIBiz Website

Menu
2908881
Banner
2918128
Main Description
2918129
Πως διαχειρίζομαι τα θυμωμένα παιδιά
Main Description
2918130

Εισηγήτρια : Μάρθα Πολυχρονοπούλου

Διάρκεια Σεμιναρίου

Horizontal Image Area
2918131

Θεματολογία Σεμιναρίου

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε αποφοίτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών ή επιστημών της υγείας, φοιτητές παιδαγωγικών, ψυχολογίας και κοινωνικής εργασίας, ή αποφοίτους συναφών επιστημών που θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση, σε γονείς και σε οποιονδήποτε ασχολείται με φροντίδα παιδιών και εφήβων.

Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας του σεμιναρίου θα είναι σε θέση να :

  • Να κατανοήσουν και να μπορούν να διαχειριστούν το παιδικό θυμό.
  • Να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις συγκρούσεις με τα παιδιά και τους εφήβους στο σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον.
  • Να εφαρμόζουν βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια διαχείρισης του θυμού σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
  • Να βοηθήσουν τα παιδιά που φροντίζουν να ελέγχουν το θυμό τους και να αντιλαμβάνονται τα αρνητικά τους συναισθήματα και τις αιτίες που τα προκαλούν.
Horizontal Image Area
2918133

Σχετικά με την ομιλήτρια μας

Μάρθα Πολυχρονοπούλου

Η Μάρθα Πολυχρονοπούλου είναι εκπαιδευτικός και  σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας.

Είναι απόφοιτος Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας & Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» MSc της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Επίσης, είναι κάτοχος του διπλώματος «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του Κ.Ε.Κ. – Ε.Κ.Π.Α. και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας και του επαγγελματικού προσανατολισμού ευάλωτων  κοινωνικά ομάδων.

 Στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγράμματων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, έλαβε τις εξής υποτροφίες εκπαίδευσης και κατάρτισης (On the Job Training) :

 Στον τομέα της «Ψυχιατροδικαστικής και Ψυχογηριατικής» στο HUG (Hospital University of Geneva) της Ελβετίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατροδικατική Εταιρεία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενέυης.

 Στον τομέα της αποκαταστατικής δικαιοσύνης εκπαιδεύτηκε από την Kay Pranis σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Salento στη μεθοδολογία «Κύκλοι Επανορθωτικού Διαλόγου», η οποία είναι μέθοδος επίλυσης συγκρούσεων και διαμεσολάβησης που εφαρμόζεται σε κλειστά συστήματα όπως το σχολείο ή ο χώρος εργασίας και  βασίζεται στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε στα πλάισια του «Restore Project» σε συνεργασία με την Inter Alia N.G.O.

  • Το ερευνητικό της έργο αφορά προγράμματα πρόληψης της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Η εργασιακή της εμπειρία ως σύμβουλος ευπαθών κοινωνικά ομάδων είναι μακροχρόνια και έχει συνεργαστεί με διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επαγγελματικής ένταξης. Οι υπηρεσίες της στοχεύουν στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και την καλύτερη διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με την αγορά εργασίας.
  • Επίσης, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις συμβουλευτικής σχετικά με τη διαχείριση συγκρούσεων μέσα από την καλή πρακτική του “Επανορθωτικού Διαλόγου”. Τέλος, μπορεί να συμβάλλει στη πρόληψη ψυχοκοινωνικών φαινομένων, μέσα από δράσεις εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας, γονέων και εκπαιδευτικών, σε θέματα που άπτονται της πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων που αφορούν την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

 Μέλος των επιστημονικών σωματείων :

 Ελληνική Ψυχιατροδικατική Εταιρεία ( Ε.Ψ.Δ.Ε.)

 ΕυρωπαΪκή Εταιρεία Ψυχοπαθολογίας Παιδιού και Εφήβου (A.E.P.A)

 Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ)

Διαχειρίζεται το site : www.edu4psy.gr

Footer
2908886